De eerste week van Lars

dinsdag 20 januari 2009

Baby steenbok


Steenbok

22 december - 20 januari

De trouwe Steenbok, een kindje met een sterke wil

De eerste geluidjes die een Steenbok-baby zal geven zijn piepende geluidjes. Schrik niet wanneer dit ineens omslaat in een luid gekrijs. Een Steenbok-kindje is al snel met zijn of haar stemmetje aan het goochelen om zo alle aandacht te kunnen krijgen. Het kleintje weet al heel vroeg precies wat het wel en vooral wat het niet wil. Ze hebben veel behoefte aan regelmaat en hebben op vaste tijden honger. Als mama die vaste tijden even vergeet, zal ze dat weten ook. Het kleine bokje schreeuwt zo hard dat zelfs de buren haast geloven dat er een ontaarde moeder aan het werk is.

Van nu af aan deelt dit kleine Steenbokje de lakens uit. Papa en mama kunnen proberen een andere tijdsindeling in te stellen voor de baby, maar het lachen zal ze hierin vergaan. Het Steenbokje zal hier heftig tegen protesteren en denkt eigen schuld, dikke bult! Jullie hebben zelf mijn ordelijke leven verstoord. Er is echter goed nieuws! Dat gaat veranderen. Zorg voor leuke speelmaatjes waar het kind mee kan spelen en het heeft al snel door dat het leven nou eenmaal niet altijd zo ordelijk verloopt als gehoopt.

Op school doen de Steenbok-kindjes het prima. Ze houden zich meestal aan de regels en doen braaf hun huiswerk. Dat doen ze trouwens meer vanuit hun voorliefde voor orde en eerzucht dan vanuit enorme ambitie. Steenbok-kindjes zijn over het algemeen toch makkelijker opvoedbaar dan kindjes uit andere sterrenbeelden. Het zijn doorzetters en ze weten precies wat ze te doen staat. Ze zijn zeer aanhankelijk maar ze kunnen een tikkeltje jaloers reageren wanneer ze het idee hebben dat andere kindjes voorgetrokken worden. Het zijn over het algemeen een beetje laatbloeiertjes. Pas in de pubertijd beginnen ze zich echt te ontplooien, helaas heeft dit vaak ook een beetje gevolgen voor wat ze op school presteren. Gelukkig staat daar tegenover hun wil om vooruit te komen. Het eindexamen komen ze uiteindelijk met goede cijfers door. Wees niet al te streng voor dit kleine bokje en het groeit op tot een evenwichtige en sterke Steenbok.

Geen opmerkingen: